10. ljetno kazalište za djecu

U subotu, 1. srpnja, već desetu godinu za redom, počinje revija „Ljetno kazalište za djecu“  kojom Gradsko kazalište lutaka Split završava svoju kazališnu sezonu. Šest odabranih repertoarnih naslova GKL-a ove će godine igrati u dvorani Kazališta, a sve predstave započinjat će u 20 sati.

Reviju 1. srpnja otvara predstava ‘Kako su Ljiljo i Kosjenka pobijedili Zlu Neslogu’ prema tekstu Ivane Vuković i motivima pripovijetke „Regoč“ Ivane Brlić Mažuranić, u prilagodbi i režiji Branimira Rakića.  U ponedjeljak, 3. srpnja na sceni GKL Split igra predstava ‘Romeo i Julija – Error 404’ nastala u koprodukciji s „Boom!Teatar“, a ista je autorski projekt prema motivima teksta Elvisa Bošnjaka „Rebro“ dok su iduća dva dana, 4. i 5. srpnja, rezervirana za predstavu ‘Zlatna ribica’ nastalu prema motivima bajke A. S. Puškina „Bajka o ribaru i ribici“ i u režiji Branimira Rakića. U četvrtak, 6. srpnja na programu je veliki hit redatelja Siniše Novkovića, predstava ‘Magarac i čarobnjak’ koja je u ovoj kazališnoj sezoni posljednji premijerni naslov. Predstava ‘Paško u knjižnici’ u režiji Branka Ružića i Branimira Rakića igra u petak, 7. srpnja, a zadnjeg dana kao posljednji naslov ovogodišnje revije igrat će predstava Ivane Đule i Milice Sinkauz pod nazivom ‘Kaktus bajka’, prema motivima „Kaktus bajki“ Sunčane Škrinjarić. Ova lutkarska predstava 8. srpnja ujedno će i završiti kazališnu sezonu 2022/2023.

Detaljnije informacije o predstavama i rasporedu možete potražiti web stranici www.gkl-split.hr, a ulaznice rezervirajte na vrijeme telefonom 021 395 968 ili mailom prodaja@gkl-split.hr i kupite na blagajni u Tončićevoj 1.

Tončićeva 1, 21000 Split SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA Tel: +385 (0)21 395 968 E-pošta: prodaja@gkl-split.hr RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.